Solen skinner på afdeling 11

Solen skinner fra en skyfri himmel og varmer, men her i afdeling 11. Borgmester Andersens vej, luner solen på flere måder. 

Af Henrik Bielefeldt

Afdelingen 11 i SØBO har for over et år siden fået installeret solceller, der dækker afdelingens fælles strømforbrug.

Så når de sidder og nyder solen, sparer afdelingen samtidig penge.

”Solcellerne fungerer bedre end ventet, og med det gode vejr i øjeblikket giver det overskud”, fortæller afdelingsformand Jørgen Brodersen.

Det er noget, der behager afdelingens formand Jørgen Brodersen: ”Jeg er glad for alle de ting, der er blevet lavet i afdelingen, vi sparer penge og gør noget godt for miljøet. Det vil vi gerne være med til at vise andre og få dem til at følge vores eksempel”.

Afdeling 11 har som en del af SmartEnCity-projektet fået gennemført en energirenovering med bl.a. solceller og nye vinduer og døre.

”Den eneste klage, der har været, er, at nu er dørene og vinduerne så lydtætte, at man ikke kan høre, når gæsterne kommer op af indgangen”, fortæller Jørgen Brodersen.

Der er også blevet skiftet til LED-pærer i hele afdelingen, hvilket har givet et bedre lys i kælder og ved garagerne. ”Det har skabt mere tryghed i afdeling, at udearealerne er bedre oplyst”, fortæller Jørgen Brodersen.

Han er som formand stolt af afdelingen og glad for at beboerne bakkede op om energirenoveringen i sin tid.

”Det var den helt rigtige beslutning, og vi er alle glade for det i dag. Jeg møder mange beboer, der er glade og synes vores solceller på taget ser rigtigt flotte ud”, fortæller han.

Der har efter renoveringen været mange besøgende for at kigge på afdelingen, særligt de integrerede solceller har fået stor opmærksomhed fra besøgende fra ind- og udlandet.

Men afdelingen er ikke færdig med at kigge på deres energiforbrug endnu. ”Vi skal snart have en gennemgang af afdelingen med boligforeningen for at se, hvad der ellers kan gøres. Vi har idéer, men der skal jo også være økonomi til det”, fortæller Jørgen Brodersen.

Til afdelingsmødet i september vil det blive fremlagt, hvor meget energi afdelingen har sparet efter renoveringerne. Men allerede nu kan beboerne glæde sig over bedre indeklima og en lavere regning på strømmen til fællesområderne.

29. maj 2018

Afdelingen har fået nye vinduer med 3 lag glads som både sparer på varmen og isolere bedre mod støj.

Også affaldssorteringen er forbedret, så nu tjener afdelingen penge på at sortere sit affald.

Cookiepolitik