Se, hvor meget du kan spare

Du har nu mulighed for at finde ud af, hvor mange penge du kan spare ved at skifte din traditionelle belysning ud med LED. Bolius har lavet en simpel LED-beregner, der kan hjælpe dig.

Af Kristian Krogh

LED giver besparelser, der batter

LED er en af de energirenoveringer, der betaler sig hurtigst hjem. Hvis du skifter al din belysning ud fra enten halogen eller glødepærer til LED, har du en typisk tilbagebetalingstid på under 2 år.

Ifølge Energistyrelsen er der mange penge at spare, hvis du skifter til LED – hvis du udskifter 5 halogenspots på 35 watt med LED, kan du spare 4.750 kr. i hele pærens levetid.

Ved at skifte 3 lyspærer ved et cirkaforbrug på 5 timer om dagen, vil man kunne spare omkring 200 kr. på strøm om året. På selve lyspæren vil man også kunne spare omkring 200 kr., hvis man tager levetiden i betragtning og sammenligner med, hvor mange halogenpærer der skulle investeres i for at opnå de 15.000 timers levetid på LED-lyspæren, skriver Bolius. 

Hvor kan jeg bruge LED lyskilder?

LED-pærers lyskvalitet er efterhånden så god, at de kan bruges de fleste steder. Energibesparelserne er også værd at tage i betragtning. Ikke kun i forhold til privatøkonomien, men også i bæredygtighedens navn. Du sparer både ressourcer på strøm og på fremstilling af lyspærer, da du skal bruge færre lyspærer pga. den lange levetid.

 

13. december 2017

Beregn, hvad du kan spare ved at skifte til LED-pærer

Tryk på billedet herunder og beregn din besparelse.

Cookiepolitik