Ny partner tilslutter sig House of Science

Sønderborg Forsyning er indtrådt i Partnerskabet bag Sønderborg-områdets House of Science. Den nye partner bakker hermed op om partnerskabets fokus på Klima, Innovation og Bæredygtighed i læringen fra Vuggestue til PhD.

Sønderborg-områdets House of Science (HoS) har til opgave at sikre en koordineret indsats i forhold til områderne Klima, Innovation og Bæredygtighed. Denne koordinerede indsats har allerede i dag gjort, at det er lykkedes at skabe en grøn tråd fra vuggestue til PhD, således at der er sammenhængskraft mellem de grønne science tilbud børn og unge møder i Sønderborg. Derudover sikrer HoS-netværket, at der udføres brobygningsforløb på tværs af institutioner og organisationer, med det formål at optimere de ressourcer, der er afsat til science. Resultaterne kan aflæses i en større interesse for fagene samt en ændret adfærd.


"Vi ser frem til samarbejdet med Sønderborg Forsyning, der er i gang med at opbygge et spændende uformelt læringsmiljø for børn og unge. Jeg er sikker på, at vi igennem en koordineret indsats vil sikre mange besøgende i Sønderborg Forsynings flotte faciliteter til glæde og gavn for både børn og unge og samfundet", udtaler projektleder i House of Science, Rasmus Andreassen.

House of Science har netop som leadpartner gennemført et spændende EU projekt i regi af Region Syddanmarks Local Carbon Economy Regions, hvor regioner fra 4 europæiske lande har udviklet nye metoder til at skabe effekt gennem 3 step: train-the-trainer (lærerindsats), læring i institutioner/skoler (elevindsats) og elevernes anvendelse i familien.

Læs mere om "European Sustainability Ambassadors"

Læs mere om Sønderborg-områdets House of Science på www.houseofscience.dk og om den syddanske science-indsats i skolerne her.

Yderligere oplysninger om denne nyhed:
Rasmus Andreassen, projektleder, House of Science.
Raan@danfossuniverse.com
Tlf. 26 71 59 63

Peter Rathje
9. januar 20139. januar 2013

House of Science (HoS)

House of Science er et netværk bestående af ProjectZero, Sønderborg Kommune, Universe (Danfoss Universe) og de 4 ungdomsuddannelser, EUC Syd, Business College Syd, Alssund Gymnasiet, Sønderborg Statsskole og nu også Sønderborg Forsyning.

Formålet er at sikre et tæt og koordineret samarbejde i forhold til at lave en skarp science profil, med særlig fokus på Klima, Innovation og Bæredygtighed.

Netværket blev etableret i 2008 inspireret af erfaringer fra lignende offentlig/privat samarbejde i Kalundborg.

Med SonFors indtrædelse i HoS netværket skal børn i kommunen også lære at affaldssortere

Cookiepolitik