Augustenborg-familie energirenoverer

Familien Søe fra Augustenborg har givet huset en ordentlig omgang. Der er både blevet isoleret, skiftet vinduer og installeret solceller - og alt dette, fordi de for et par år siden til den årlige Livsstilsmesse i Augustenborg stødte ind i ZEROboligs energivejleder. Familien aftalte, at vejlederen skulle komme på besøg, og hjælpe med at finde ud af hvor de største energibesparelser lå.

"Nu har huset snart fået hele turen, og det kan mærkes!" fortæller Orla Søe, som ofte småfrøs da han flyttede ind: "Nu fryser jeg ikke mere, og der er en meget bedre varme i huset. Det er også luksus at kunne tillade sig at have det dejligt lunt nu hvor vi har isoleret på loftet"

Det er ikke kun på varmen familien sparer penge, de har nemlig også fået installeret et solcelleanlæg: "Vi går i nul i år - solcellerne producerer alt det strøm vi skal bruge og lidt til" fortæller Charlotte Søe, som bruger den ekstra strøm til at fryse sommerens høst ned: "jeg har et par frysere fyldt med forskellige gode ting fra haven som vi kan tage op til vinter"


Solceller på taget

Familien har foretaget følgende energirenoveringer:

  • Isolering på loftet
  • Nye døre
  • Solceller
  • Mere energieffektiv varmtvandsbeholder

Loftisolering
Mange ejendomme er dårligt isolerede, er utætte og har stort varmetab. Dette medfører både stort energiforbrug, dårlig komfort og indeklimaproblemer - herunder risiko for skimmelvækst, når varm og fugtig inde luft kondenserer på kolde overflader.

Investering i isolering er tjent hjem på bare 2-3 år, og efterisolering er den hurtigste vej til et behageligt indeklima - og giver dig oven i købet en økonomisk gevinst. Ved at nedsætte energiforbruget med loftisolering er du samtidig med til at skåne miljøet.

Du kan opnå at loftet bliver 3-5 grader varmere på de kolde dage og tilsvarende koldere på de varme dage.

Døre og vinduer
Gamle og utætte døre og vinduer holder ikke på varmen og det kan du aflæse direkte på din varmeregning. Derfor kan det ofte betale sig at forny eller udskifte glasset med energirigtige ruder.

Solceller
Solen tilføjer jorden enorme mængder energi - denne energi kan du gratis udnytte til strøm.

Solceller er en forureningsfri energikilde, som producerer elektricitet af solens lys. De solceller, der findes i dag, kan omsætte op til ca. 20 procent af lysets energi til elektricitet.

Du kan sænke din elregning markant med strøm fra solceller på for eksempel dit tag. En ekstra fordel er, at solceller er en ret enkel og vedligeholdelsesfri teknologi, som er nemmere end nogen anden vedvarende energiform at installere i din bolig.

19. december 2014

Fakta om huset

Augustenborg
Parcelhus fra 1961
Boligareal 95 m2

Forbruget følges nøjeOrla følger med i hvor meget solcellerne producerer, og hvor meget strøm der bruges. I år går produktion og forbrug lige op, og det betyder, at der ikke dumper en elregning ind af brevsprækken.

Du kan også tjekke dit forbrug på www.se.dk/minside

Vinter-lagerDen overskydende strøm som solcellerne producerer bliver brugt til nedfrysning af sommerens høst

Cookiepolitik

TemplateTags() in code (Designs/ProjectZero/_parsed/news.parsed.cshtml). Remove before going live...